Цена:


CPAP-BiLEVEL

Заболяването Обструктивна Сънна Апнея (ОСА) и засяга около 5% от населението.
Това заболяване протича с нарушения на дишането по време на сън.Твърде често заболяването остава неразпознато и нелекувано, поради ниската обществена осведоменост, което води до сериозни животозастрашаващи усложнения.
ОСА  се среща по-често при мъжете, отколкото при жените, но след менопаузата честотата на заболяването при двата пола почти се изравнява. Обикновено първите по-изявени признаци се забелязват при пациенти между 45-50 години, но не са редки случаите и при по-млади хора. Най-често се среща при хора с наднормено тегло.
Фактори , които допринасят за развитието на OСА могат да са  фамилна обремененост, хормонални промени, анатомични аномалии в лицево челюстната област, както и рискови фактори, като тютюнопушене,употребата на алкохол и сънотворни лекарства.
Проявите варират от обикновено хъркане, до тежко изразена форма на заболяването с многократно спиране на дишането по време на сън за периоди, понякога достигащи до 100 секунди, придружени от вторично засягане на сърдечно-съдовата система.
Най-общо казано основните симптоми са: хъркане, различно изразена дневна сънливост с чести заспивания през деня, често ставане по малка нужда през нощта, събуждане сутрин с пресъхнала уста и гърло, покачване на тегло.


Влияние на храни и медикаменти. Вредни навици.

Сънната апнея, както и хъркането, могат да бъдат усложнени от пушенето, пиенето на алкохол и наднорменото тегло. Всъщност алкохолът може да допринесе за превръщането на обикновеното хъркане в апнея. Човек, който обикновено само хърка, може да започне да проявява признаци на апнея след консумирането дори на малки количества алкохол. Пушачите също са предразположени към хъркане, защото никотинът дразни лигавицата на гърлото и води до нейното набъбване. Това пък стеснява отвора на дихателните пътища.
Успокоителните, хапчетата за сън (сънотворни), мускулните релаксанти влияят на централната нервна система, причинявайки свръхрелаксация и отпускане на мускулите - включително и на тези в гърлото. Това води до засилване на обструкцията и по-често спиране на дишането.

Целолицева силиконова маска

 

CPAP Morfeus MobiakCare + Овлажнител

 

Кислороден адаптер за маски CPAP и BiLevel

 

Назална силиконова маска - размери

 

CPAP Morfeus Soft MobiakCare + Овлажнител

 

Дихателна тръба за апарати CPAP и BiLevel

 

AUTO-CPAP Morfeus II MobiakCare + Овлажнител

 

Филтър за апарат Ventus черен

 

AUTO-CPAP Morfeus MobiakCare + Овлажнител

 

Филтър за апарати Morfeus (бял)

 

Bilevel Ventus 20 S

 

Филтър за апарат Ventus бял